söndag 1 februari 2009

snosnosnosnosnosnosnosno ;(

Vi har precis kollat fardigt pa Superbowlfinalen. Det har hitills varit svart att forsta charmen och storheten med den har sporten. Dock maste jag faktiskt erkanna att det var riktigt spannande i den har matchen, trots mina krassa kunskaper om reglerna kanns det som om det blev en total matchvandning i sista minuten. Snowbird har otroligt mycket brant och hogalpin terrang som ar gudomligt lattillganglig:


Att stallet sedan ligger 45 min med bil fran Salt Lake City gor ju inte saker trakigare. Problemet ar ju bara att det kom 80 cm sno tre dagar innan vi kom och under hela min vistelse har det varit stekande sol (toppen ar pa 3600moh) och snowbird ligger pa samma breddgrad som som Barcelona grovt matt. Det skall fortsatta vara soligt i nagra dagar till och sedan borja dumpa den bomullslatt sno dagen efter jag akt hem. Utah har till och med registrerat detta som ett varumarke - "The greatest snow on earth", torrare an nagonting annat eftersom stillahavsluften passerar oknen i nevada och vastra utah pa vagen hit och torkas ut, sedan trycks den upp av de fyratusenmetriga topparna och resultatet ar unikt. Synd att man inte kommer att fa uppleva detta, forra vintern snoade det varje dag sa fran 9 dec tills slutet av jan!

Sjukligt trott verkligen.. fick lagga ner skidakningen idag kl 2 pga. energibrist, pastaintaget har legat pa cirka 200-250g per middag och det ar till och med traningsverk i ryggen, det ar inte vanligt vid skidakning. Kul aven om det inte blev riktigt som man tankt sig och framforallt kul att hanga mer paronen. Mormonerna ar for ovrigt ratt knappa, det far inte brygga ol som ar starkare an 4% har och liquor-storesen har oppet mellan 4 och 9 pa eftermiddagen. Det ar lite skumt faktiskt. 

tunnel med rullband genom berget for att man skall ta sig till andra sidan

lite skon afterski pa torget i eftermiddagssolen

toppen... nere i dalen bakom kan SLC skymtas:

omradets baksida

Sista dagen (tisdag) skall vi aka till grannorten Alta som skall vara meckat for langhariga skaggiga friakare och som forbjuder bade snowboardakning och byggande av nya liftar (da racker snon langre) och terrangen skall tydligen vara guddomlig. 

Inga kommentarer: