söndag 14 december 2008

Slang dig i vaggen GBG ---> puder

Man vaknade upp imorse och kannde sig som man inte sovit mer an tva timmar. Jag var arligt talat nara att somna om utan att stanga av mobilalarmet.. och det hander inte ofta. Upp for att koka lite grot och te och da inser man att trots att klockan nastan ar nio ar det sa sjukt gratt ute att till och me goteborg kan ta och skammas. 36F, duggregn och en luftfuktighet liknande den i death star cantene med andra ord en latt paminnelse om Hosten 2006 pa bastkusten. Aven Minneapolis kan visa kustklimat tydligen :P 

Detta andrades dock ganska fort, nu pa kvallen (2300) har detta overgatt till -10C och varldens snostorm, puder som heter duga. Onskar att man hade mojlighet att utnyttja den bara. Skall FO bli -21C imorn.. langkalsonger fram kanske? 


Dagen spenderades i bibblan lasandes infor min andra midterm instutionaliserad pa biblioteket. Borjar nastan trivas dar, skulle kunna bli en inventarie.. eller inte. Har borjat marka att for varje gang det e dags att bita hart i mattan blir det bara svarare och svarare, tristessen kommer krypande tidigare och blir bara varre och varre. Tur da att man bara har fyra terminer med tentor kvar efter denna.. ironi ngn? Tur att man inte anstrangt sig extra dock, var bland annat pa Ryan Adams och Oasis i veckan!

Stora forvantningar pa den forstnamnde, valdigt mkt Cardinals dock, spelade endast en lat som icke var fran tva senaste skivorna, och i en tung rockversion.. inte det man ville helst kanske, men fortfarande mycket imponerande konsert. Tungt o kansloladdat. Oasis holl inte riktigt samma standard som for tva och ett halvt ar sedan, Liams rost lat som en rostig gammal gubbe och han vaste till och fran vilket sabbade litegranna. Det som totalskenigenom ar dock hur otrolig hans bror ar. Solona pa bla. Slide Away o Supersonic brann. Men det e inte allt, vilken rost karln har! The Masterplan, och framforallt helakustisk version av Don't look back in anger med fruktansvard allsang. Detta raddade hela kvallen tillsammans med Wonderwall och uttalande fran Noel i klassisk svinig Oasis stil:

"Good evening Minneapolis!"
"How are you doin', cold enough for you?"
"So why do you fuckin' live here?
'There is a place called California you know!!?"
"They are walking in shorts right now..and the girls have bikinis!?"
"I don't believe you wanna live here?"

Innan "Champagne Supernova" som extranummer tackar han publiken pa klassisk arrogant maner:
"Thank you for comin out tonight, hope o see you next time.. in California then..right??"

I fredags var vi pa julmys med glogg( de hade fatt kryddor postade till sig), pannkakor, jubileumsakvavit, kakor, appelpaj hos Nikolai och Sigrid. De larda tvistade valdigt mycket om gloggens ursprung, dansk eller svensk?? Fick aven uppleva ett euforiskt gott satt att ata pannkakor pa. Med farskpressad citron och socker.. prova bara.. ni maste! 
Salzburgpunkare och forvirrad svenne:

Och hela Europeiska och delvis jankar-crewen:


Vi hade var presentation av ett projekt i min Project Management-kurs i tisdags, jag och en till tjej hall var grupps presentation. Jag hade sedan mojligheten att se min prestation bade fran detta och min egen projektpresentation fran streamande video. Sjujavlar vilken Svengelsk dialekt jag har, inte konstigt att folk inte marker att jag inte kommer harifran! Stolt over det med, man ska inte ge avkall pa sitt urspung.

Darav kollade jag och Staffan, Erin och Annica (bada har pluggar utbyte i Sverige) pa Torsk pa Tallinn ikvall. Vi kollade pa den textad for att det kan va lite svart att forsta dialekterna efter bara en termin i Sverige. Det gav verkligen en helt ny dimension till filmen, man fick upptacka sa mycket som man missar annars, bland annat Persys kommentar om Estlandska kvinnor, nagot i stil med: "de ar anda bara likadana allihop, bleka, undernarda och med tratander". Det e lite val vidrigt kanske. Men filmen vaxer for var gang!

Nu sova --->vakna--->ny dos av tristess

Inga kommentarer: