måndag 5 januari 2009

Greyhound by night

Bye Bye Santa Cruz! 
Du gjorde ett stort intryck pa mig och kommer nog lamna lite hal i mit hjarta. 
Avslappt i Salinas fyra pa eftermiddagen och en sen "sleven i roven"-lunch, vidrigt flottigt men prisvart. Sedan borjade den dromlika tolvtimmars resan genom ett kolsvart Californien. Greyhound ar verkligen en upplevelse, manniskorna som aker det ar inte direkt din average svensson, de ar mer skumma an de som aker vanlig lokaltrafik i staterna. Ett najs stopp med bussbyte och vantetid pa tva timmar mitt i natten i LA. En smockfull greyhoundterminal dar storre delen av all talade spanska, hade cowboysarhatt och boots. En minst sagt lustig upplevelse. 

Framme i San Diego 04:45, hela stan tokode och morkt. Sa det var jag och uteliggarna och masarna. Har strosat runt nere vid hamnen och  skepp med mera for att vanta pa att fa i mig lite kaffe med mera. Tror hela denna dagen kommer bli en enda lang zombifiering.. skall bli intressant. Snart borde det borja bli lite mer humana temeraturer ute med sa man kan upptacka stan.

1 kommentar:

Unknown sa...

Missa inte hangarfartyget vid hamnen i San Diego, om du har tid kan ett kort besök i Tijuana i Mexiko vara värt pengarna och tiden. Ciao amigo!